Corporate / Commercial
Blue Cross Blue Shield Hingham
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts South Shore Headquarters Hingham/Quincy, MA
Brown, Richardson + Rowe worked on both the company’s South Shore Headquarters on a 32-acre woodland and its Member Services Center on the Neponset River. In Hingham, we retained mature trees and used fieldstone in new stone walls. In Quincy, we redesigned the entry, circulation, interior and exterior planting, the play area for a daycare center as well as riverfront seating. In the new lobby here, the indoor garden features seventeen-foot tall fig trees in planters enclosed with seat walls. Both projects are fully accessible and adhere to the principles of sustainable design.
Client/Owner
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts
Architect
Margulies & Associates, Architects
Award
Hingham - 2008 Project of the Year from the Associated Subcontractors of Massachusetts
Quincy - Accessible Design Award by the Massachusetts Architectural Access Board
LEED
Hingham - LEED Silver rating in 2008
Quincy - LEED certification in 2006
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts South Shore Headquarters Hingham/Quincy, MA
Commercial landscape design
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts South Shore Headquarters Hingham/Quincy, MA
corporate landscape architect
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts South Shore Headquarters Hingham/Quincy, MA
campus landscape designer
Blue Cross Blue Shield of Massachusetts South Shore Headquarters Hingham/Quincy, MA
exterior plant design